6 moduri prin care se poate atrage audienta cu ajutorul serviciului de livestreaming
Livestreaming-ul este acum pretutindeni. Facebook, Twitter,YouTube si Vimeo isi ofera participarea pentru folosirea serviciului de live streaming, dar in cazul in care nu sti mare lucru despre livestreaming, hai sa facem cativa pasi in trecut.

Daca nu ați auzit că marile brand-uri fac milioane de dolari folosind transmisiunea live, insemna ca ati ratat o mare oportunitate de a face bani. Nu mai traiti in trecut, pentru ca video streaming-ul este viitorul, iar dumneavoastra veti rata toata distractia.
Ce este livestreaming-ul si cand a aparut?
Livestreaming-ul este transmisia live online a unui material video si audio.Chiar daca acest serviciu a luat amploare relativ curand, el exista de cateva decenii.
Utilizat în principal pentru evenimente, conferinte si concerte de mari dimensiuni, streamingul live a fost interzis tehnologic și financiar pentru utilizatorul obișnuit. În 2009, pionierii timpurii, Ustream și Livestream, au făcut ca formatul video să fie mai accesibil publicului larg prin aplicațiile mobile de livestreaming. Transmisiunea live online nu a prins masele până când Meerkat a intrat pe scenă în februarie 2015, debutând la SXSW în martie.
Când Twitter a lansat public Periscope, la sfârșitul lunii martie 2015, au tăiat accesul lui Meerkat la graficul său social. În ianuarie 2016, Facebook a lansat aplicatii de streaming live pentru utilizatorii din S.U.A. pe dispozitive iOS și a anunțat că va dedica resurse grele pentru dezvoltarea în continuare a capabilităților de streaming live ale platformei.
Astfel, cursa live streaming a început oficial.
Bineînțeles ca YouTube nu a putut să sta departe, asa ca in iunie 2015, a lansat funcția de video streaming live pentru a selecta utilizatorii, promițând o lansare completă în cursul acelui an.
Care sunt avantajele?
Acum, că streamingul live este ușor accesibil pe diferite platforme sociale, unde utilizatorii au comunități loiale, marketing-ul și-a dat seama că poate folosi clipuri video live pentru a ajunge rapid la audiență.
De ce consumatorii sunt atrasi de videoclipul live?
- Este o modalitate mai rapidă de a vă conecta cu publicul.
- Videoclipurile live accelerează ciclul de cunoastere,evaluare si încredere.
- Streamingul live este o altă formă de creare a conținutului.
- Este o modalitate mai simplă de a încorpora videoclipul în marketing.
- Nu este necesară editarea.
Odată ce vă ridicați telefonul, incepeti filmarea și intrați live, publicul dumneavoastra poate interacționa cu voi instantaneu. Lăsați materialul video live pe platforma respectivă pentru o vizionare ulterioară, iar acei oameni care nu au putut să vă urmărească vă pot viziona reluarea.
Cu platforme precum Facebook, Periscope, Snapchat și YouTube, puteți chiar să vă reprofilați videoclipurile pentru a le încorpora pe site-ul dumneavoastra sau pe blog.
Plus ca pe langa toate aceastea, există zeci de alte modalități prin care, puteți să vă reprofilați videoclipurile live.
6 moduri de folosire a livestreaming-ului in afacera dumneavoastra
Există trei zone principale în sita de marketing: cunoastere, evaluarea și incredere. Creați conținut pentru toate cele trei domenii, pentru a face ca oamenii să va cunoască, să vă placă și să aibă încredere în voi. Obiectivul final este acela că oamenii va vor cumpara produsul in mod repetat.
Utilizarea platformelor online, precum blogurile, podcasturile și rețelele sociale, îi ajută pe oameni să devină conștienți de dumneavoastra. În faza de evaluare, puteți utiliza instrumente cum ar fi cărți electronice, demo-uri de produse sau seminarii web pentru a obține mailuluri cu privire la potențialul dumneavoastra pentru a face un pas suplimentar.
Iată 6 moduri de a utiliza livestreaming-ul în fiecare parte a canalului de marketing:
1. Aratați publicului, marca și serviciile dumnevoastra.
Clienții vor să știe chipul din spatele unei mărci sau a unei afaceri. Clipurile video vă ajută să stabiliți o legătură mai strânsă cu un potențial client.Livestreaming-ul vizează o notă cu interactivitatea și implicarea imediată. Este o ocazie excelentă să nu împărtășiți,doar cine sunteți și ce oferiți, dar si sa permiteti publicului să vă comenteze și să vă pună întrebări.
2. Publicitate integrata
Mai mult decât probabil, sunteti prezenți pe cel puțin alte două rețele sociale.Lăsați oamenii să știe unde vă pot găsi. Oamenii preferă să consume conținut în mai multe forme, așa că dacă creați fotografii, audio și text în altă parte, folosiți streaming-ul online pentru a promova celelalte platforme, este o modalitate excelentă de a vă arăta diversitatea conținutului, în timp ce vă atrage publicul să vă urmeze peste tot.
3. Prezentati-va produsul sau serviciul cu ajutorul camerei video
Aratandule, prin ciluri video, oamenilor cum pot utiliza produsul sau serviciul dumneavostra, este mult mai bine decât daca le-ati spune. Le oferiti posibilitatea de a vă evalua, în continuare, pe loc. Puteți să le răspundeți la întrebări si să le depășiți obiecțiile și să le cereți să ia următoarea dumnevoastra aparitie live.
4. Fa un sondaj in randul publicului pentru feedback și idei de conținut
Live streaming-ul este o modalitate foarte bună, pentru dumneavoastra, de a face sondaje live. Gasirea unor persoane, pentru a răspunde la sondaje, poate fi o durere de cap.Adresați-le întrebări despre o emisiune angajatoare in discutii și publicul dumneavostra va v-a oferi feedback-ul lor. Puteți chiar să folosiți clipuri video live pentru a transmite diverse intrebari, care sa le servească drept sursă directă de subiecte pentru următorul livestream.
5. Directionatiți oamenii către site-ul dumneavostra.
Indiferent de platforma pe care o utilizați, întotdeauna doriți să obțineți clienti noi. Puteți utiliza livestreaming-ul pentru a vă direcționa publicul spre site-ul dumneavostra web sau către o pagină de destinație. Aici le puteți oferi ceva ce pot descarca sau să ii invitați la un webinar. Aceasta este ocazia voastra de a obține noi cumparatori.
6. Folosiți livestreaming-ul pentru a anunța un eveniment sau o reducere.
După ce audiența dumneavoastra a ajuns să vă cunoască și să se încreada in voi, puteți utiliza livestreaming-ul pentru a va anunta și a va vinde evenimentul. Spuneti-le la ce să se aștepte, dacă desfășurați o vânzare de produs sau doriți să oferiți un serviciu la prețuri mai avantajoase, utilizați clipuri video live pentru a promova și a vă arăta publicului.
Rețineți că toate drumurile duc catre un număr de telefon, un e-mail sau o pagină web unde puteți aprofunda mai mult relația cu publicul.
Livestreaming-ul nu este pentru oricine.
Pentru cei care doresc să adauge video la strategia lor de marketing, aceasta reprezintă o ocazie interesantă.
Livestreaming-ul nu trebuie să fie înfricoșător. Utilizați-l ca un vehicul suplimentar în strategia de marketing globală pentru a îmbunătăți ceea ce faceți deja. Pentru unii comercianți, streamingul live înlocuiește scrierea de mesaje pe blog, în timp ce pentru alții le folosește ca inspirație și cercetare de piață.
Dacă sunteți cam timid, nu vă faceți griji.
Nu trebuie să va canalizati energia doar pe anumite lucruri care le ve-ti transmite, va puteți focaliza si transmite orice se intampla in jurul dumneavostra, pentru ca oamenii sa va vada asa cum sunteti defapt. Țineți minte că publicului dumneavostra ii este mai greu să se conecteze cu voi dacă nu vă pot vedea. În cele din urmă veți obține suficient curaj pentru a îmbrățișa pe deplin livestreamingul și pentru a vă împărtăși mai mult cu publicul.Publicul te va așteaptă.
Asa ca ce mai astepti? Dacă v-ați gândit să adăugați livestreaming programului dumneavostra de marketing, ce vă reține? Ne-ar plăcea să știm.